Home > Dieren > Katten > Katachtigen > Lapjeskat

Lapjeskat


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                 Lapjeskat                                 
Lapjeskat
Er zijn ongeveer 30 miljoen katten in West-Europa. Sommige zijn kortharig, sommige langharig. Sommige zijn gevlekt, andere gestreept. Sommige hebben een egaal gekleurd vel. Sommige zijn gespikkeld of gemarmerd. Sommige zijn grijs. Andere bruinachtig geel. Weer andere zijn helemaal wit of fluweelzwart. Maar de lapjeskat heeft een vacht met vier kleuren - zwart, creme, oranje en wit. Ze lijkt op een lappendeken.
Lapjeskatten jijn in werkelijkheid schildpadkatten met witte vlekken, gevoegd bij het zwart, creme en oranje van een schildpadschaal Ze worden gelijk geboren met de driekleurige schildpadjongen. In China zegt men dat de lapjeskat geluk brengt aan haar eigenaar.
Lapjeskatten zijn fraaie dieren. Ze hebben een brede kop en een korte snoet. De kleur van de neus is half  zwart en half oranje. Ze hebben een witte bies op hun voorhoofd. Hun ogen zijn helder oranje, of groen.
Zoals de meeste huiskatten slapen, eten en spelen ze overdag heel tevreden in de nabijheid van het huis. 's Nachts schijnen ze zich het leven van hun wilde voorouders te herinneren. Ze gaan naar buiten om te stropen en te jagen.
KENMERKEN :
romplengte : varierend van 33 tot 45 cm ; staartlengte 20 tot 32 cm ; kleurvlekken wit, zwart en geel-oranje ; katers zijn eenkleurig roodbruin.