Home > Dieren > Katten > Katachtigen > Siamese kat

Siamese Kat


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                             Siamese kat.
Siamese kat
Siamese katjes zijn wit als  ze geboren worden. Hun scheve ogen zijn helder blauw. Na een paar maanden krijgen de haren van sommige katjes een meer bruine kleur. Andere krijgen een meer grijsblauwe kleur. De pootharen, de staart en de snoet worden chocoladebruin of donkerblauw. De donkere haren van de snoet van de Siamese kat worden <<masker>> genoemd.
In Siam worden sommige van de daar levende katten uitgekozen om in de tempels te blijven. Ze worden in een gouden kooi gehouden en aan de goden gewijd. Maar de mooie dieren zijn ook de gewone huiskatten van het land. Ze vermaken de Siamese kinderen door hun innemende menieren.
De Siamese kat is klein en zeer sierlijk. Zelfs binnenshuis is de huiskat even levendig als een jonge aap. Buiten zit een Siamese kat nooit stil. Ze springt in een boom van tak op tak, of springt naar een dwarrelend blad of naar een vlinder.
De meeste huisdieren werden vanuit Europa naar de Verenigde Staten gebracht. Maar de Siamese kat kwam rechtstreeks uit haar Aziatische tehuis. Ze kwam per schip naar San Francisco, in de tijd van de goudkoorts.
KENMERKEN :
SIAMESE KAT : romplengte : 30 tot 34 cm ; staartlengte : 12 tot 17 cm ; grondkleur : lichtbeige of lichtbruin )zoals een ree) ; donkerbruine of blauwe snuit, oren, staart en poten ; blauwe ogen : achterpoten langerdan voorpoten ; vrij grote oren ; driehoekige kop.