Home > Dieren > Paarden > Budjonny paard

Budjonny Paard


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                             budjonny paard 
BUDJONNYPAARD

Uitgesproken edel rij-en sportpaard (voor samengestelde wedstrijden, hindernisrennen, springconcoursen en dressuurproeven); echter ook geschikt voor aangespannen werk in de landbouw en endere arbeid; goed springvermogen; krachtige droge constitutie; energiek, doch rustig tempera ment; zeer vruchtbaar , kan lang mee; met succes gebruikt voor veredelibg van verschillende plaatselijke rassen (Kasachen-, Kirgiezen-,Donpaarden e.d.)

Droog, middelgroot hoofd met rechte of ingebogen neuslijn; grote ogen met veel uitdrukking; lange, hoog aangezette, dikwijls gebogen hals; middelhoge tot hoge schoft, tevens voldoende lang; brede diepe borst; schuine, middellange tot lange schouder; naar verhouding korte, brede en rechte rug; brede, gespierde, middelmatig lange lendenen; meestal lang, breed en iets afhangend kruis; goedgewelfde ribben; droge ledematen met goed ge vormde, krachtige gewrichten; soms steile stand van de achterbenen; droge pezen; krachtige koten; regelmatige goede hoeven, dik wijls neiging tot bokhoef; meest voorkomende haarkleur vos, dikwijls met een gouden glans, maar ook wel grijsbruin, donkerbruin en zwart. Schimmels komen niet voor. Hoogte: tussen 1.57 - 1.61 m.

Ruime regelmatige bewegingen in alle drie gangen; snel; uitstekende galop en springvermogen.
Fokgebied, de elite van deze fokkerij bevindt zich in twee stoeterijen in het gebied van Rostow. De paarden worden het gehele jaar door in kuddeverband in de open lucht gehouden. Vooral gebruikt voor het veredelen van rassen in het zuiden der USSR(Oekraine, Kasakse en Kirgesche Republieken).

Na de revolutie in de 20er en 30er jaren, onder ;eodomg vam maarschalk Budjonny ontstaan uit een kruising van Donpaarden en Enhrldr volbloeds. Consolidatie van de fokkerij werd afgesloten in1948.Het ras verenigt de goede eigenschappen van het Donpaard (geschikt om in een kuddeverband gehouden te worden: soberheid, uitstekende levenskracht, sterde constitutie) met die van het Engels Volbloed (goede bouw van de ledematen, uitstedkende bewegingen, grote snelheid en uithoudingsvermogen). Er is geen enge bloedverwantschapnagestreefd maar wel geselecteerd op exterieur, type en verrichtingsvermogen. De produkten worden op de beproefd.