Home > Dieren > Paarden > Dulmener wildpaard

Dulmener Wildpaard


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                                  dulmener wildpaard
DULMENER WILDPAARD
Middelgrote, halfwilde pony; het laatste in het wild levende paarderas van Duitsland; geliefd als trekpaard in de kleine boerenbedrijven; ideale kinderrijpony; zeer bevattelijk; veel temperament, maar niet vals en boosaardig.
Betrekkelijk edel hoofd met korte, rechtopstaande oren en levendige grote ogen; niet te korte, goed aangezette hals; krachtige, gespierde rug met het sterk afhangengende kruis; laag ingeplante staart; goed gelegen schouder; voldoende borstdiepte; vier droge, ledematen met kleine, gezonde hoeven; dikwijls wat koehakkig; dikwijls muisgrijs type met een aalstreep en ezelmond; dikwijls ook zebrastrepen en zwarte benen; maar ook andere kleuren; zleuren; zelden aftekeningen; hoogte 1.30 – 1.40 m.
Vlijtige, ruime bewegingen in alle drie gangen; galoppeer- en springvermogen.
Fokgebieden, Duitslands enige 'wildgestut'(waar de dieren in de vrije natuur geboren en opgefokt worden), in het Merfelder Bruch bij Dulmen, Noordrijn-westfalen.
Deze fokkerij bestaat al meer dan 600 jaar; in het bezit van de Hertog van Croy. Slechts de beste hengsten blijven steeds bij de kudde, de andere wordem elk jaar gevangen en verkocht. In de loop der tijden is er meermalen vreemd bloed toegevoegd: Welsh Mountain Pony, Konik, Baskisch- Navarreense Pony, Exmoor en Arabier.