Home > Dieren > Paarden > Hannoveraan

Hannoveraan


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                                 hannoveraan
HANNOVERAAN
Krachtig edel rijpaard, dat tevens geschikt is voor lichter trekwerk; in de laatste tijd door gebruik van Volbloed en Oostruisisch bloed meer gefokt in de richting van het zuivere rijpaard; levert tegenwoordig het grootste aandeel in de rij- en sportpaarden, niet alleen in Duitsland maar ook daarbuiten; te gebruiken voor elke tak van de ruitersport; nobel, droog, vlot; paard 'met uitdrukking'; goedaardig karakter en mak met een meestal nog rustiger temperament dan de Oostpruis.
chone lijnen; lijkt in vele opzichten op de Oostpruis, allen het hoofd is in 't algemeen wat minder edel, het kruis wat afhangender; boven-dien meestal met wat zwaarder beendergestel en meer massa; mooi aangezette lange hals;goed gespierde rug; solide lendenen; lange, schuine schouder; aanzienlijke borstdiepte; goede ribbenweliving; mooi aangezette en gedragen staart; krachtige droge ledematen; massief spronggewricht; kleur vooral bruin in verschillende tinten, maar ook vossen, schimmels en zwarten; hoogte 1.65 – 1.75 m.
Lange stap, energieke ruime draf; ruime veerkrachtige galop; uitstekend springvermogen.
Fokgebieden, Duitsland: Nedersaksen; vooral in de buurt van Stade, Altes Land Hadeln, Kehdingen; Landgestut Celle. Verder wordt het ras 'nagefokt' in Pommeren, Brandenburg, Mecklenburg en Westfalen. In de lijn van het rationaliseren en gelijk maken van de Duitse warmbloedrassen stelt het Hannoverse ras het lichtere der beide rij-typen voor.
De Hannoveraanse fokkerij, oorspronkelijk gesticht met Holsteinse en Mecklenburgse hengsten, heeft haar grote bloei te danken aan een stelselmatig en consequent gebruik van edele hengsten – vooral Engels Volbloed. Onder de regeringen van de Engelse koningen werd het Landgstut Celle in 1735 gesticht. Tegenwoordig zijn de belangrijkste bloedlijnen: 'Flingarth ', 'Detedtiv', 'Goldfisch', 'Adeptus' en 'Kingdom'. In de jongste tijd is het gebruik van Volbloed weer uitgevreid, evenals dat van Oostpruisisch bloed met het oog op het verkrijgen van lichte, elegante rijpaarden.