Home > Dieren > Paarden > Mecklenburger

Mecklenburger


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                                  mecklenburger
MECKLENBURGER
Krachtig en vlot warmbloedpaard, waarvan de beste exemplaren veel lijken op de Hannoveraan; typisch licht tuigpaard met tevens uitgesproken rijpaard- eigenschappen; hard en met uithoudingsvermogen; goed karakter en rustig temperament.
Droog hoofd met veel uitdrukking; lange, vrij en rechtop gedragen hals; dikwijls bij zeer zwaar skelet mooie lijnen, vooral de bovenlijn; de totale indruk is er een van bijzondere droogheid en hardheid; niets zwammigs of weeks is eraan te vinden; vooral de ledematen vallen op door een goede stand met droge pezen en gewrichten; overheersende kleur: bruin; andere kleuren zijn zeldzamer, evenals aftedeningen; hoogte 1.60 – 1.70 m.
Krachtige, hoge, ruime en 'schwungvolle' bewegingen, vooral in draf; goede stap; uitstekend galop- en springvermogen.
Fokgebieden, Duitsland: Mecklenburg (stoeterij Redefin).
Tot aan het begen van de 19e eeuw een der belangrijkste paarderassen van Duitsland (remontering van de legers van Napoleon); Mecklenburger hengsten hebben aan de opbouw van het Hannoveraanse ras medegewerkt. Verval van de fokkerij door volkomen willedeurig gebruik van Engels Volbloed enerzijds en van Suffolkhengsten anderzijds! Sedert begin der 20e eeuw tracht men terug te fokken op de oude Mecklenburger inlanders vooral met behulp van Hannoveraanse hengsten.