Home > Dieren > Paarden > Orlovdraver

Orlovdraver


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                              orlowdraver
ORLOWDRAVER
Harddraver voor koersen met sulky;s en wedstrijd- sleden; groot, gedrongen, elegant tuigpaard van een sterke constitutie; wordt gebruikt voor de harddraverijen, als tuigpaard en voor lanbdouw en andere werkzaamheden; uitstekend karakter, levendig temperament; geliefd als veredelaar van lanbdouw- gebruiksrassen der talrijke Sovjet-republieken; heeft toonaangevend deelgenomen aan de opbouw van de draverfokkerij en draverijen in West-Europa.
Geen uniformiteit; hoofd dikwijls groot, maar wel uitdrukkingsvol, 'rassig' en met Arabische kenmerken; dikwijls ramsneus; rechtopstaande oren; grote, uitdrukkingsvolle ogen; een lange, rechte maar ook wel eens een zwanehals; tamelijk steile schouder; middelhoge schoft; lange, dikwijls weke rug; middellange krachtige lendenen; wat afhangend rond kruis; lage staartinplant; tamelijk brede borst met niet zelden te weinig borstdiepte; knokige ledematen; lange, gespierde boven-en onderarm; brede, droge pijpen; droge pezen en gewrichten; gezonde en goede hoeven, weelderige haargroei met in 't algemeen sterk behang; haarkleur bruin, schimmel, zwart, dikwijls opvallend, zelden vos; gemiddelde hoogte tussen 1.58 en 1.61 m.
Iets korte stap, ruime draf met veel kracht uit de achterhand; niet zelden een overmatige bodemijde knie - actie.
Fokgebieden, USSR: stamstoeterij Chrenovoi in het gouvernement Woronesch; stoeterij Nowotommikowo; voorts talrijke kleine stoeterijen; in de kolchosen in de districten van 34 staatsstoeterijen en 20 staatsopfokbedrijven; wijd verspreid als veredelaar van landsrassen.
Het Orlowras werd in 1775 door de Russische graaf Orlow-Tschesmensky gevormd uit een combinatie van Oosterse hengsten met Deense en Nederlandse merries.Graaf Orlow paarde de Arabische schimmelhengst Smetanka met een Frederiksborger merrie. Het produdt, de hengst 'Polkan', paarde hij met een Nederlandse merrie en zo verkreeg hij 'Bars I', de stamvader van de Oosterse paarden gerekter, met de massa van de Deense merrie gevuld en voorzien van het drafvermogen van de Nederlandse merrie, waarbij in het op die manier verkregen produkt, het vurige temperament en de energie van het woestijnpaard in stand bleef. Elke Orlowdraver wordt pas na de zwaarste snelheidsproeven voor de fokkerij gebruikt. Na de revolutie werd in de Russische draverfokkerij herhaaldelijk met Amerikaans draversbloed gekruist, zodat er tegenwoordig bijna geen zuivere Orlowdravers meer zijn.