Home > Dieren > Paarden > Palomino

Palomino


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                                 palomino
PALOMINO

Behoort tot de groep van 'Western Horses'; tamelijk klein en gestopt rijpaard; met uithoudingsvermogen, taai, veel weerstand; intelligent met 'Cow Sense'; sedert de jongste tijd vooral erg geliefd als kinderrijpaardje en als show - pony; vriendelijk dier.
Edel, droog hoofd met grote donkere ogen en kleine spitse oren; rechte neuslijn; lange, mooi gedragen hals; weinig schoft; wat rond afhangend kruis met laag ingeplante staart; goekliggende schouder; goede borstdiepte; het opvallendste kenteken is de merkwaardige kleur: isabellen met een zuivere goudkleur 'als van pas gemunt goud', manen en staart sneeuwwit; tot 15% donker haar in staart en manen is toegestaan; hoogte 1.40 - 1.50 m.
Goede ruime stap; draf met betrekkelijk veel kniebuiging; heeft galoppeervermogen.
Fokgebieden, USA: Texas, Californie, Oregon; tal van particuliere stoeterijen; intussen ook verbreid in Europa (belangrijkste fokkerij in Engeland: Pittern Hill House, Warwichshire van de Duchess of Rutland).
De herkomst van dit ras is onbekend, hoogstwaarschijnlijk Spaans. Vermoedelijk zijn de paarden met de Spaanse Conquistadores naar Amerika gekomen en daar, gekruist met Arabisch bloed, verder gefokt. Langere tijd heeft men uitsluitend op kleur gefokt, maar tegenwrdig spant men zich in om paarden met uitgesproken exterieurfouten van de fokkerij uit te sluiten.