Home > Dieren > Paarden > Pony > Connemara pony

Connemara Pony


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                                  connemara pony
CONNEMARA PONY
Het enige, bodemvaste, bodemvaste, halfwilde ponyras van Ierland; uitstekende, tamelijk edele en sobere rijpony (vooral voor kinderen); geschikt als polopony, zeer hard, droog en met veel uithoudingsvermogen; bijzonder goed karadter en een rustig temperament.
Goed gevormd, edel hoofd; mooi aangezette lange hals; lange, schuine schouder; rechte sterke rug met een gunstige verbinding met het krachtig gespierde schuine kruis; uitstekende ligplaats voor het zadel; flinke borstdiepte en goede ribbenwelving; vier goede correcte, droge ledematen met droge pezen en gewrichten; overheersend schimmelkleur, maar ook bruinen, zwarten en isabellen; bijna geen vossen; niet zelden een aalstreep; hoogte 1.30 - 1.40 m.
Uitstekende lange stap; flink galoppeervermogen; enorm springtalent.
Fokgebieden, Ierland; Connemara in het graafschap Galway. Deze pony wordt overwegend in de vrije natuur gefokt en opgefokt.
Bodemvast ras, waarvan de exemplaren met een (onechte-) isabelkleur wijzen op mogelijke verwantschap met het Noorse Fjordenpaard. Het is stelselmatig veredeld door gebruik van Spaanse en Oosterse en in de jongste tijd ook Engelse Volbloedhengsten te maken.