Home > Dieren > Paarden > Schwarzwalder koudbloed

Schwarzwalder Koudbloed


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                                  schwarzwalder koudbloed
SCHWARZWALDER KOUDBLOED
Zeer vlot, edel, intelligent; sobere koudbloed; beweeglijk en met 'nerv'; in type en kaliber staande tussen Noriker en Haflinger; het lichtste Duitse koubdloedras; lichter en droger dan menig zwaar warmbloedras; zeer vlijtig en gewillig in alle landbouwwerkzaamheden; voldoet aan de moderne fokrichting.
Totale indruk een uitgesproken edele, kleine, gestopte koudbloed met licht, droog beenwerk en van beslist Norische afstamming; hoofd echter onvergelijkbaar edeler; korte hals; korte, krachtige, stramme rug met goede verbinding met het brede, krachtige, afhangende kruis; steile, maar goed gelegen, gespierde schouder; goede ribbenwelving; droge, zeer correcte ledematen; weinig behang; korte, sterke koten; gezonde goed gevormde taaie hoeven; kleur meestal vos in verschillende tinten met lichte manen en staart; hoogte 1.45 -1.55 m.
Vlotte energieke bewegingen in stap en draf; zeer vast ter been.
Fokgebieden, Duitsland: Hochschwarzwald; de fokkerij bevindt zich overwgend in handen van de boeren.
Het Schwarzwalder Kaltblut baseert zich vnl. op het Noriker ras dat in de lop van de vele jaren door de invloeden van de omgeving en de bodem a.h.w.(geleidelijk) 'uitgedroogd' is.