Home > Dieren > Vogels > Aalschover > Roodpootaalscholver

Roodpootaalscholver


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                              Roodpootaalscholver
ROODPOOTAALSCHOLVER
Deze slanke, dunsnavelige aalscholver heeft een stervorimig patroon rond zijn oog en fijne witte stippen op rug en vleugels. Tijdens het zwemen worden de veren nat en lijkt de vogel zwart, Met uitzondering van de witte vlek in zijn nek. De rode poten zijn vlak voor her duiken het duidelijkst zichtbaar. De soort komt alleen voor in kustwateren. Hoewel niet bijzonder sociaal met de eigen soort , zoekt hij andere aalscholvers en genten, die gezamenlijk fourageren. Hij voedt zich met vis, inktvis en schaaldieren. Roodpootaalscholvers broeden in paartjes of kleine kolonies en ontwikkelen in broedconditie witte haarachtige veren op de kop.
NEST Hoopje zeewier op een rotsrichel, meestal in de beschutting van een grot.
VERSPREIDING Kust en eilanden van Z.-Amerika aan Pacifische kant van Peru tot Z.-Amerika tot Atlantische kust van Argentinie.