Home > Dieren > Vogels > Duiven

Duiven


Klik hieronder om te zoeken in onze website


DUIVEN

Hieronder vind u alle duiven die geregistreerd staan:

                    


 






 










 

  





Veldkenmerken : De stamvader van de reisduif en in vele gevallen nauwelijks verschillend : bezit een witte of bleekgrijze stuitvlek, 2 samen-lopende zwarte dwersbanden op de vrij bleke vleugels (bij de holenduif veel minder-getekend), een grijsblauwe borst, rug, buik en staart (met zwart uiteninde). Oranje-gele ogen, een loodkleurige snavel met witachtige basis. Op de nek en keel groene en paarse metaalglans. Snelle vlucht. Zit bijna nooit in bomen. Het gekoer klinkt als van een reisduif.  Biotoop : In West-Europa uitsluitend langs de zeekust, in rotsen met veel spleten. Elders ook in het binnenland, doch enkel langs de Zuidelijke flanken van Alpen en Pyreneeen. In Azie en in Noord-Afrika soms op puinen en oude gebouwen levend, ook wel in steile wanden van diepe waterputten (in Noord-Afrika bv.). Zoekt soms vrij ver naar voedsel : graan, zaden, plaatselijk ook kleine weekdieren, bv. langs de zeekusten. Voortplating : Vanaf maart-april. Verplaatsingen : Een uitgesproken standvogel.