Home > Dieren > Vogels > Mees > Koolmees

Koolmees


Klik hieronder om te zoeken in onze website


                                               Koolmees
KOOLMEES

Deze vogels zijn groter en levendiger dan de meeste andere mezen. Z eleven in loofbos of gemengd bos op het platteland, in parken en tuinen  en halfopen gebied. Ze laten een luid, herhaald lied horen. Hun voedsel bestaat o.a. uit insekten en vruchten. Het verenkleed verschilt geografisch, populaties in Azie missen soms de groene of gele kleur.

NEST Kom met fijn gras en mos in een boomholte of nestkast.

VERSPREIDING Grote delen van Europa met N.W.-Afrika; delen van Siberie en O.-Azie; delen van Centr.-Azie, Indiase subcontinent en Z.O.-Azie.